HomeFood RecipesPineapple Fried Rice Recipe In Urdu

Pineapple Fried Rice Recipe In Urdu

پائن ایپل فرائیڈ رائس بنانے کی ترکیب
 اجزاء
 چاول تین پیالی
 انناس کے ٹکڑے ایک پیالی
 چکن بریسٹ 200گرام
 نمک حسب ذائقہ
پسا ہوا لہسن ایک چائے کا چمچ
 کشمش آدھی پیالی
بادام یا کاجو آدھی پیالی
 انڈے تین عدد
 سفید مرچ ایک چائے کا چمچ
 چینی ایک چائے کا چمچ
 سرکہ دو کھانے کے چمچ
 سویا ساس دوکھانے کے چمچ
 کوکنگ آئل چار کھانے کے چمچ
تیار کرنے کی ترکیب
اس ڈش کو بنانے سے دو سے تین گھنٹے پہلے چاولوں کو ابال کر ٹرے میں پھیلا لیں اور ڈھک کر فریج میں رکھ دیں۔
چکن بریسٹ کی چھوٹی بوٹیاں کرکے دھو کر رکھ لیں،پائن ایپل کے بھی چھوٹے ٹکڑے کرلیں۔بادام کو گرم پانی میں بھگو کر چھیل کر رکھ لیں۔
پین میں کوکنگ آئل کو درمیانی آنچ پر تین سے چار منٹ گرم کریں اور اس میں لہسن اور چکن ڈال کر تیز آنچ پر چار سے پانچ منٹ فرائی کریں پھر اس میں انناس،کشمش اور بادام ڈال کر ایک سے دو منٹ فرائی کریں۔
انڈوں کو ہلکا سا پھینٹ کر اس میں چٹکی بھر نمک شامل کردیں اور اسے بھی ساتھ ہی شامل کردیں۔
انڈوں کو فرائی کرتے ہوئے ساتھ ساتھ چمچ چلاتے رہیں اور ایک سے دومنٹ کے بعد اس میں ابلے ہوئے چاول ڈال دیں۔
چاول ڈالنے کے بعد انہیں دو چمچ کی مدد سے فرائی کریں تاکہ چاول ٹوٹنے نہ پائیں اور ساتھ ہی چائنیز نمک،سفید مرچ ،چینی،سرکہ اور سویا ساس شامل کردیں۔

Pineapple Fried Rice Recipe In Urdu

Ingredients
1 rice three cups
2 slices of pineapple in a bowl
3 chicken breasts 200 grams
4 Salt Custom Flavor
5 teaspoon garlic one teaspoon
6 raisins half a cup
7 cups of almonds or cashew nuts
8 eggs three digits
9 white peppers a teaspoon
10 tablespoons of sugar
11 vinegar two tablespoons
12 tablespoons of soy sauce
13 tablespoons of coking oil
 Preparation recipe
1 Boil the rice in the tray two to three hours before making this dish and cover and place in the refrigerator.
2 Wash and wash the chicken breasts, cut small pieces of pine apple. Soak the almonds in warm water and peel them.
3 Heat the coking oil in a pan for three to four minutes on medium flame and fry the garlic and chicken in it for four to five minutes then fry the pineapple, raisins and almonds in it and fry for one to two minutes.
4Whisk the 4 eggs lightly, add a pinch of salt to it and add it as well.
5Fry 5 eggs, stirring constantly, and after one to two minutes, add boiled rice to it.
6After adding 6 rice, fry them with two tablespoons so that the rice does not break and at the same time add the Chinese salt, white pepper, sugar, vinegar and soy sauce.
RELATED ARTICLES

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments