شاہی کاجو آلو بنانے کی ترکیب |
اجزاء |
آلو (درمیانے ٹکڑے کرلیں)آدھا کلو کاجو پیسٹ چار کھانے کے چمچ ادرک پیسٹ ایک کھانے کا چمچ لہسن چار سے پانچ جوئے کالا زیرہ ایک چائے کا چمچ تیز پتہ ایک عدد ہری مرچ،پیاز ایک عدد گرم مصالحہ آدھا چائے کا چمچہ دہی آدھا کپ دھنیا(کٹا ہوا)دو کھانے کے چمچ ہلدی،نمک،تیل حسب ضرورت |
تیار کرنے کی ترکیب |
آلوﺅں کو تیل میں اتنا تلیں کہ وہ گولڈن براﺅن ہوجائیں کاجو،ادرک اور لہسن کا پیسٹ بنالیں بیسن میں چار کھانے کے چمچ تیل گرم کرکے زیرہ اور تیز پتہ ڈال کر فرائی کریں پھر پیاز اور ہری مرچیں شامل کرکے ہلکی آنچ پر اتنا پکائیں کہ پیاز نرم ہوجائے کاجو پیسٹ اور دھنیا شامل کرکے اسے دو منٹ تک پکائیں ڈیڑھ کپ پانی شامل کردیں تاکہ گریوی بن سکے بغیر ڈھکے پانچ سے سات منٹ تک ہلکی آنچ پر پکنے دیں فرائی ہوئے آلو شامل کرکے اس کو دھیمی آنچ پر تین سے چار منٹ تک مزید پکائیں شاہی کاجو آلو تیار ہے |
Shahi Kaju Aloo Recipe In Urdu |
Ingredients |
1 potato (cut to medium) half a kilo 2 tablespoons of cashew paste and four meals 3 tablespoons ginger paste 4 garlic to four to five yoke 5 teaspoons under one teaspoon 6 Fast address is a number 7 green chillies, one onion, onion 8 tablespoons of hot spice half tea 9 cups half cup 10 Coriander (sliced) two tablespoons 11 Turmeric, Salt, Oil Customization |
Preparation recipe |
1Soak the potatoes in 1 oil so that they are golden brown 2 Make cashew, ginger and garlic paste 3Heat four tablespoons of oil in a basin and fry by pouring the reserved and thin leaves 4 Then add the onions and green peppers and cook on a high flame to soften the onions. 5 Add cashew paste and coriander and cook it for two minutes 6Add 6 and a half cups of water to make the gravy 7 Let cook over low heat for five to seven minutes Add 8 fried potatoes and cook them on low flame for three to four minutes 9 The royal cashew potato is ready |
Shahi Kaju Aloo Recipe In Urdu
RELATED ARTICLES