HomeFood RecipesSindhi Murgh Pulao Recipe In Urdu

Sindhi Murgh Pulao Recipe In Urdu

سندھی مرغ پلاؤ بنانے کی ترکیب
اجزاء
 چکن 1/2 کلو
باسمتی چاول 1-1/2 کپ (دھو کر 10-15منٹ بھگو دیں)
 پیاز(چوپ کرلیں) 2 عدد
 ادرک لہسن (چوپ کیا ہوا) 1 کھانے کا چمچ
 دہی 1/2 کپ ثابت دھنیا (کٹا ہوا) 1 چائے کا چمچ
 کالازیرہ (کٹا ہوا) 1/2 چائے کا چمچ
 سونف(کٹی ہوئی) 1 چائے کا چمچ
 گرم مصالحہ پاؤڈر 1 چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
 تیل حسبِ ضرورت
تیار کرنے کی ترکیب
دیگچی میں تیل گرم کر کے پیاز ڈال کر سنہرا فرائی کرلیں
چکن اور ادرک لہسن ڈال کر تھوڑا سا بھون لیں
پیالے میں دیہ‘ کٹی ہوئی سونف‘ کٹا ہوا دھنیا‘ گرم مصالحہ پاؤڈر‘ کٹا ہوا زیرہ اورر نمک ڈال کر بھینٹ لیں اور چکن میں ڈال کر مکس کر کے درمیانی آنچ پر پکائیں
دہی کا پانی خشک ہو جائے تو چاول اورر حسبِ ضرورت پانی ڈال کر پہلے تیز اور پھر درمیانی آنچ پر پکائیں
پانی خشک ہوجائے تو دم دے دیں
سرونگ ڈش میں نکال کر گرم گرم سرو کریں
Sindhi Murgh Pulao Recipe In Urdu
Ingredients
1 chicken 1/2 kg
2 basmati rice 1-1 / 2 cups (wash and soak 10-15 motions)
3 onions (chop) 2 tbsp
4 ginger garlic (chopped) 1 tbsp
5 yogurt 1/2 cup fixed coriander (sliced) 1 teaspoon
6 kalazira (sliced) 1/2 teaspoon
7 fennel (chopped) 1 teaspoon
8 hot spices powder 1 teaspoon
9 Salt custom taste
10 Oil Customization
 Preparation recipe
1Heat oil in 1 tbsp and fry the onion and fry till golden
2 Add the chicken and ginger garlic and fry a bit
Stir the coriander ‘sliced ​​fennel’ hot spice powder in 3 cups, add salt and heat, and mix in chicken and cook on medium flame.
4 After the yogurt is dry, add the rice and the custom water and cook it on high and then on medium flame.
5 When the water is dry, let it breathe
6 Serve hot in a serving dish
RELATED ARTICLES

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments